Bookeen Cybook

De iPod voor e-books, e-news en MP3!

Een echt alternatief voor de iLiad was er tot voor kort in Europa niet. Met de Cybook van de Franse firma Bookeen komt daar nu verandering in. Dit is de ideale ebook en Cybook_Opus_Bookeenenewsreader! Een aparte MP3 speler heeft u niet meer nodig. Door het kleinere formaat en het ontbreken van een touchscreen is de prijs drastisch gedaald tot 350,-E. Daarmee komt een ereader nu in het bereik van veel meer mensen.

Dit is een superlicht apparaatje dat met 1 hand gelezen wordt en bediend. Dankzij de eenknops bediening kun je snel naar de verschillende functies gaan:
de bibliotheek: selecteer het boek, de krant, de RSS feed, de foto of tekening  die je wilt zien. Of de MP3 (muziek of luisterboek) die je wilt beluisteren!
de grotere of kleinere lettertypes
de andere lettertypes
wel of geen layout (b.v. kop – en voetteksten weg laten)
etc.

Lees meer hierover in de bijlage die u hieronder kunt downloaden!

Wij zijn de officiele importeur voor Bookeen (ook voor B2B) en leveren het apparaat onder Nederlandse garantie en met een Nederlandstalige handleiding. Regelmatig is de Cybook bij Bookeen uitverkocht door de grote belangstelling, wij hebben meestal voldoende voorraad. Wilt u zeker zijn van een eigen Cybook bestel hem dan nu.

Geplaatst in producten | Een reactie plaatsen

Toepassingen e papier

Elektronisch papier is een lees- en schrijfapparaatje dat een welkome aanvulling levert op de PC en/of laptop. Sterker nog, het is hét apparaat dat het lezen van lange digitale teksten mogelijk maakt zonder te printen.

Toepassingen

Particulieren kunnen dit apparaatje gebruiken om e-books te lezen en documenten die men normaal zou printen omdat ze te lang zijn om vanaf een computerscherm te lezen. eink-phone-covers-8Het mooie is dat je aantekeningen kunt maken op de boeken en documenten. Tevens is het apparaatje te gebruiken als een notitieblokje met ongekend groot aantal bladzijden. Alle aantekeningen kunnen eenvoudig opgeslagen worden op PC of laptop en desgewenst met 1 druk op de knop omgezet naar een Word of Writer file.

In onderwijs maakt dit apparaatje het mogelijk te digitaliseren zonder het onderwijsleerproces te storen door de techniek. Grote kans dus dat veel onderwijsinstellingen dit als basis gaan gebruiken en de pc of laptop als aanvulling gaan gebruiken.

Niet alleen in onderwijs zal het veel gebruikt worden. In elke organisatie waar veel met papier gewerkt wordt zijn toepassingen te vinden: het paperless office! De komst van de PC heeft het papier niet vervangen, in tegendeel er is nog nooit zoveel geprint als nu. Met elektronisch papier voorkomt u een groot deel van het printen wat een enorme besparing oplevert voor uw portemonnee en het milieu. Niet alleen qua papier, print of drukkosten maar vooral ook in de hele logistiek er omheen (bestellingen, administratie van leveringen en betalingen, etc.). Het bespaart u ook een hoop rompslomp, geen gezoek meer in uw tas naar het juiste document, u kunt nu gewoon digitaal zoeken. Geen uitzoeken meer van wat u wilt printen om dadelijk te lezen, alles zit in een apparaatje ter grootte van een half A4!

In samenwerking met onze partners hebben wij toepassingen ontwikkeld die deze apparaten uitermate geschikt maken voor:

  • digitaal onderwijs / training (e-schoolbooks, MC-toetsen, uitwisseling data tussen leerlingen onderling en hun docent etc.)
  • digitale handboeken / kennismanagement (contextgevoelig en semantisch zoeken m.b.v. mobile topic maps)
  • digitale formulieren voor zorg, logistiek etc. (e-forms, protocollen etc.)
  • paperless offices (niet meer afdrukken naar je printer maar naar e-paper, digitaal archiveren van je aantekeningen, aantekeningen automatisch verwerken naar tekst files, koppelingen met document management systemen, etc.)

Content / Inhoud

E-books / e-news / e-schoolbooks / MP3

Dergelijke apparaten schaft u aan om teksten te lezen en te bewerken, nieuws te ontdekken, te leren of muziek te beluisteren. Hierbij wat informatie en tips over dergelijke content.

E-books
E-books bestaan al langer maar waren nooit zo populair, lange tijd lezen vanaf een PC of laptop is niet echt handig. Met elektronisch papier zal dit snel veranderen.

U kunt gratis e-books downloaden op diverse sites.
Het project Gutenberg bied al 20.000 gratis ebooks aan!
Manybooks bied ook al e-books aan in het formaat voor de iLiad.

Te betalen e-books vindt u ook op de Nederlandse site ebook.nl.

E-schoolbooks

Met de ontwikkelingen met Open Educational Resources (gratis cursussen) komen er steeds meer gratis e-books voor onderwijs op de markt.

De Open Universiteit Nederland levert sinds kort als eerste Nederlandse universiteit enkele gratis cursussen. We gaan bekijken of we deze ook gaan aanbieden in het formaat ebook1dat de iLiad kan lezen.

Wij hebben een groot netwerk van onderwijsinstellingen en auteurs van educatief materiaal. Laat ons weten wat u zoekt en wij brengen u met diverse partijen in contact. De content die zij kunnen leveren kunnen wij uitleveren via ELO’s (elektronische leer omgevingen), via printing on demand (de ouderwetse readers) en natuurlijk in het juiste formaat voor de iLiad.

E-news

Via Mobipocket.com kunt u zich abonneren op meer dan 300.000 kranten, nieuwsletters of RSS feeds. Klik hiernaast op eNews / eMagazines voor meer info.

MP3

Met diverse programma’s kunt u uw muziekcollectie op CD omzetten naar MP3. Dan is het bestand zodanig gecomprimeerd dat het te beluisteren is in mobiele apparaatjes als de Cybook of de EEE.

Beeldschermtechnieken

Een vergelijking tussen de verschillende beeldtechnieken

PC’s met diepe monitoren

Oudere PC’s werken nog met de logge monitoren. Die geven een helder beeld dat per seconde ongeveer 60 keer ververst wordt. U kijkt dus tegen het licht in en uw ogen worden ook nog eens onbewust vermoeid met de flikkering van het scherm. Dat het scherm flikkert ziet u niet maar u kent het wel van films, dan ziet u het soms wel flikkeren. Deze monitoren gebruiken veel energie, dat merkt u aan de warmte die ze afgeven. Ze zijn zo zwaar dat u er niet even mee op de bank gaat zitten, als het snoer dat al zou toe laten. Kortom, niet geschikt om langdurig digitale teksten te lezen.

Dunne TFT monitoren en normale laptops

Met de komst van de TFT of LCD schermen nam het scherm veel minder plaats in en wogen ze ook veel minder. Dat maakte de bouw van laptops mogelijk. Met een laptop kunt u makkelijk op de bank zitten om een tekst te lezen. Toch is hij niet geschikt om lange teksten te lezen. Een laptop weegt al gauw 3 kg, ongeveer 8x meer als een iLiad. De accu zou ongeveer 3 uur mee moeten gaan maar in de praktijk is dat al gauw veel minder. Met een laadsnoer wordt de laptop al een stuk minder flexibel en handig. Op uw schoot merkt u al na enkele minuten dat een laptop toch wel erg heet wordt. U kunt er zelfs bij langdurig gebruik beschadigingen door krijgen, zogenaamde kachelbenen. En LCD schermen geven ook veel licht en flikkeren ook. In fel licht of zonlicht is het beeld nauwelijks te zien, zeker niet bij de nieuwste LCD schermen die zo glanzen, dan heeft u veel last van reflecties. Kortom, meer geschikt dan de oude monitoren maar nog niet echt geschikt om langdurig digitale teksten te lezen.

Nieuwe mini laptops

Sinds november 2007 zijn er mini laptops op de markt die een aantal nadelen van een laptop niet hebben. Wij verkopen de ASUS EEE: robuust (geen ronddraaiende schijf meer), zuinig (slechts 11W), handzaam (past in een handtas), wordt niet warm, goedkoop en toch compleet (alle benodigde software, zelfs webcam, speakers en micro ingebouwd). Dankzij een betaalbare en kleine en lichte 2e accu kun je er toch lang mee werken. Enige nadeel is nog steeds het LCD scherm. Maar hij is wel interactief en multimediaal. Kijk voor meer info hiernaast bij ASUS EEE.

PDA’s of smartphones

Deze zijn erg makkelijk mee te nemen en kunnen snel actueel materiaal binnen halen via draadloos internet of mobiele telefonie. Maar hun schermen zijn veel te klein om teksten groter dan enkele regeltjes te lezen. Daarnaast gebruiken ze ook LCD schermen met de hierboven genoemde nadelen. Kortom, minder geschikt en zeker niet voor buiten.

Elektronisch papier

Dit apparaatje bied vele mogelijkheden en heeft de hierboven genoemde nadelen niet:e_paper

  • ze zijn erg licht (de iLiad nog geen 4 ons, de Cybook zelfs maar 170 g.)
  • klein (de iLiad als een half A4, de Cybook stopt u zo in uw handtasje, jas of colbert)
  • zeer zuinig in energie (volle accu gaat tot 15 u mee, de Cybook gemiddeld 2 maanden!)
  • het beeld op het scherm staat volledig stil (rustig voor uw ogen)
  • u kijkt niet tegen het licht in maar gebruikt opvallend licht, net als bij papier
  • ze zijn in fel licht of zonlicht zelfs beter leesbaar.

U kunt ze dus perfect gebruiken om e-books, e-news en lange digitale documenten te lezen. Bij de iLiad kunt u er ook op schrijven.

Diverse producenten

Sinds november 2007 bieden wij ook diensten rondom PDA’s, Pocket-PC’s, SmartPhone’s, Mini-PC’s en andere mobile device’s aan. Kijk voor een mini laptop in het linker menu bij ASUS EEE.

Wij bieden 2 merken elektronisch papier aan: de iLiad, van iRex, en de Cybook van Bookeen.

De e-reader van Sony is in Europa niet leverbaar, ook niet via ons. Met name de verplichting e-books af te nemen via hun online boekwinkel staat ons, en onze klanten, tegen. Onderaan de pagina kunt u een vergelijking tussen de Sony en de iLiad vinden.
Daar vindt u ook een technische beschrijving van de iLiad en van de Cybook.

Geplaatst in edupapers | Reacties uitgeschakeld voor Toepassingen e papier

Producten

Digitale teksten kunt u op diverse apparaten lezen. Toch worden lange, digitale teksten vaak nog uitgeprint, met de komst van de PC is er nog nooit zoveel geprint. Om lange, digitale teksten goed te kunnen lezen moet u niet tegen het licht in kijken en niet naar een flikkerend scherm. Tevens moet het scherm groot genoeg zijn en een scherp beeld geven met voldoende contrast. In fel licht zoals zonlicht moet u de tekst nog steeds gemakkelijk kunnen lezen zonder meteen de gordijnen of luxaflex dicht te moeten doen. Het scherm moet eigenlijk zoveel mogelijk lijken op papier.

Hieronder vergelijken we elektronisch papier met andere schermtechnieken.

PC’s met diepe monitoren

Oudere PC’s werken nog met de logge monitoren. Die geven een helder beeld dat per seconde ongeveer 60 keer ververst wordt. U kijkt dus tegen het licht in en uw ogen ebookworden ook nog eens onbewust vermoeid met de flikkering van het scherm. Dat het scherm flikkert ziet u niet maar u kent het wel van films, dan ziet u het soms wel flikkeren. Deze monitoren gebruiken veel energie, dat merkt u aan de warmte die ze afgeven. Ze zijn zo zwaar dat u er niet even mee op de bank gaat zitten, als het snoer dat al zou toe laten. Kortom, niet geschikt om langdurig digitale teksten te lezen.

Dunne TFT monitoren en laptops

Met de komst van de TFT of LCD schermen nam het scherm veel minder plaats in en wogen ze ook veel minder. Dat maakte de bouw van laptops mogelijk. Met een laptop kunt u makkelijk op de bank zitten om een tekst te lezen. Toch is hij niet geschikt om lange teksten te lezen. Een laptop weegt al gauw 3 kg, ongeveer 8x meer als een iLiad. De accu zou ongeveer 3 uur mee moeten gaan maar in de praktijk is dat al gauw veel minder. Met een laadsnoer wordt de laptop al een stuk minder flexibel en handig. Op uw schoot merkt u al na enkele minuten dat een laptop toch wel erg heet wordt. U kunt er zelfs bij langdurig gebruik beschadigingen door krijgen, zogenaamde kachelbenen. En LCD schermen geven ook veel licht en flikkeren ook. In fel licht of zonlicht is het beeld nauwelijks te zien, zeker niet bij de nieuwste LCD schermen die zo glanzen, dan heeft u veel last van reflecties. Kortom, meer geschikt dan de oude monitoren maar nog niet echt geschikt om langdurig digitale teksten te lezen.

PDA’s of smartphones

Deze zijn erg makkelijk mee te nemen en kunnen snel actueel materiaal binnen halen via draadloos internet of mobiele telefonie. Maar hun schermen zijn veel te klein om teksten groter dan enkele regeltjes te lezen. Daarnaast gebruiken ze ook LCD schermen met de hierboven genoemde nadelen. Kortom, niet geschikt en zeker niet voor buiten.

Elektronisch papier

Dit apparaatje bied vele mogelijkheden en heeft de hierboven genoemde nadelen niet:

  • ze zijn erg licht (minder dan 4 ons)
  • redelijk klein (minder dan half A4)
  • zeer zuinig in energie (volle accu gaat tot 15 u mee)
  • het beeld op het scherm staat volledig stil
  • u kijkt niet tegen het licht in maar gebruikt opvallend licht
  • ze zijn in fel licht of zonlicht zelfs beter leesbaar.

U kunt ze dus perfect gebruiken om e-books te lezen, lange documenten en soms kunt u er op schrijven.

Diverse producenten

Op dit moment bieden wij nog maar één product aan, de iLiad, met haar accessoires. De iLiad is een product van de firma iRex in Eindhoven, een afsplitsing van Philips.
In samenwerking met iRex en de firma Dokeos hebben wij toepassingen ontwikkeld die het apparaat uitermate geschikt maken voor digitaal onderwijs / training / kennismanagement.

Naast iRex is er nog een firma die ook elektronisch papier op de markt brengt en dat is Sony. De Sony is in onze ogen te klein en mist helaas de mogelijkheid om te schrijven. Onderaan de pagina kunt u een vergelijking tussen beide apparaten vinden.
Daar vindt u ook een technische beschrijving van de iLiad.

Najaar 2007 bieden we ook een smartphone aan met elektronisch papier. Daarmee heeft u een kleine mobiele telefoon met veel extra functies en een scherm van 5 inch!! Een PDA heeft een scherm dat 2x zo klein is, een mobiele telefoon heeft een scherm dat 4x zo klein is. Beide apparaten zijn dus niet geschikt om lange digitale teksten te lezen, b.v. de bijlages van een emailbericht. Onze smartphone kan dat wel ondanks dat het een kleine mobiele telefoon is. De truc zit hem in het opvouwen van het scherm, rondom de smartphone.

In de nabije toekomst gaan wij ook diensten rondom PDA’s, Pocket-PC’s, SmartPhone’s, Mini-PC’s en andere mobile device’s aanbieden. Op dit moment echter is de iLiad het enige goede apparaat dat geschikt is voor het lezen van lange digitale teksten en het maken van aantekeningen op deze teksten.

Geplaatst in edupapers | Reacties uitgeschakeld voor Producten

Edupaper in de praktijk!

Heeft u dat ook? Ondanks uw laptop of PC print u alle lange documenten nog uit om ze te lezen en aantekeningen te maken. In uw tas zit behalve een laptop, een stapel papieren waarin het moeilijk zoeken is. Zou het niet mooi zijn als u die laptop thuis kan laten en alles meedraagt in een apparaatje ter grootte van een pocketboek? Dat net zo prettig leest als papier, waarop u beter kunt schrijven dan op papier en waarmee u uw aantekeningen makkelijk naar anderen kunt versturen?

Edupaper in de trein

Edupaper.nl heeft voor u de oplossing. Een lees- en schrijfapparaatje dat ideaal is om elektronische teksten te lezen en te beschrijven. Het kan edupaperworden ingezet voor digitaal onderwijs, het lezen van digitale teksten, het invullen van digitale formulieren etc. Meer hierover, en over het bedrijf Edupaper.nl dat diensten rondom dit apparaat (en andere) aanbied leest u hieronder.

Edupaper in de klas

Het product
Elektronisch papier is een lees- en schrijfapparaatje dat een welkome aanvulling levert op de PC en/of laptop. Sterker nog, het is hét apparaat dat het lezen van lange digitale teksten mogelijk maakt zonder te printen.

Toepassingen
Particulieren kunnen dit apparaatje gebruiken om e-books te lezen en documenten die men normaal zou printen omdat ze te lang zijn om vanaf een computerscherm te lezen. Het mooie is dat je aantekeningen kunt maken op de boeken en documenten. Tevens is het apparaatje te gebruiken als een notitieblokje met ongekend groot aantal bladzijden. Alle aantekeningen kunnen eenvoudig opgeslagen worden op PC of laptop en desgewenst met 1 druk op de knop omgezet naar een Word of Writer file.

In onderwijs maakt dit apparaatje het mogelijk te digitaliseren zonder het onderwijsleerproces te storen door de techniek. Grote kans dus dat veel onderwijsinstellingen dit als basis gaan gebruiken en de pc of laptop als aanvulling gaan gebruiken.

Niet alleen in onderwijs zal het veel gebruikt worden. In elke organisatie waar veel met papier gewerkt wordt zijn toepassingen te vinden: het paperless office! De komst van de PC heeft het papier niet vervangen, in tegendeel er is nog nooit zoveel geprint als nu. Met elektronisch papier voorkomt u een groot deel van het printen wat een enorme besparing oplevert voor uw portemonnee en het milieu. Niet alleen qua papier, print of drukkosten maar vooral ook in de hele logistiek er omheen (bestellingen, administratie van leveringen en betalingen, etc.). Het bespaart u ook een hoop rompslomp, geen gezoek meer in uw tas naar het juiste document, u kunt nu gewoon digitaal zoeken. Geen uitzoeken meer van wat u wilt printen om dadelijk te lezen, alles zit in een apparaatje ter grootte van een half A4!

De dienstverlener
Edupaper.nl is de firma die diensten rondom het elektronisch papier (en andere mobile devices) levert.
Edupaper.nl richt zich zowel op de profit als non-profit markt:

Overheid
Zorg
Onderwijs & Bedrijfsopleidingen
Kortom: alle bedrijven en organisaties die veel met kennis (tekst, etc) werken!

Wij verkopen niet alleen producten maar vooral oplossingen. Hoe kunt u met uw organisatie makkelijker en efficienter omgaan met kennis? Kennis creëren, kennis delen, kennis overdragen, kennis verbeteren, kennis managen etc.
Door deze diensten krijgt u als klant een compleet pakket: one stop shopping!

Geplaatst in edupapers | Reacties uitgeschakeld voor Edupaper in de praktijk!

Software

De ASUS EEE

Deze mini laptop wordt volledig geleverd met gratis open source software die vrijwel hetzelfde werkt als u van Microsoft gewend bent. Het besturingssysteem is Linux (i.p.v. Microsoft Windows XP). Daarop draait OpenOffice.org (i.p.v. Microsoft Office met Word, Excel, Acces en Power Point), Thunderbird (i.p.v. Outlook) en Firefox (i.p.v. Internet Explorer). Daarnaast worden nog diverse handige programma’s meegeleverd. U kunt dus meer voor veel minder geld! U schaft niks aan en heeft geen jaarlijkse licenties.

De iLiad

Altijd up-to-date software met nieuwe toepassingen
Ongeveer eens per 2 maanden komen er gratis updates uit. Regelmatig zullen er ook nieuwe toepassingen tussen zitten speciaal voor onderwijs, training en kennismanagement. Wanneer u de iLiad volgens de handleiding en via uw PC of laptop contact laat maken met de centrale server kunt u deze updates downloaden.

Sinds oktober 2007 gebruikt de iLiad versie 2.10.2.
Mocht u het nog niet gedaan hebben maak dan een account aan bij iRex. Vul het account iliadook in op de iLiad volgens de handleiding. Druk 2 seconden op de knop rechtsboven het scherm en automatisch wordt er contact gezocht met de IDS server van iRex en begint het updaten van uw software, inclusief de handleidingen.
De handleidingen vindt u ook hieronder.

Belangrijk voor klanten die nog een oude versie draaien!
iRex heeft een major software upgrade uitgebracht, versie 2.9.5, waardoor gebruik van Mobipocket mogelijk is. Een grote stap voorwaarts omdat we nu via de website van www.mobipocket.com de beschikking krijgen over bijna 50.000 e-books en 250.000 RSS feeds. Tevens is hiermee een DRM mogelijk, digital right management, waardoor uitgevers van boeken en kranten veel meer beschikbaar zullen stellen.
Maar het betekent ook een groot risico voor diegenen die nog op 2.9.4 draaien! Alvorens tot upgraden over te gaan moet u uw documenten bewaren op uw PC of laptop!!! U krijgt na het downloaden hiervoor een waarschuwing maar beter was het geweest die waarschuwing aan het begin ook te vermelden. Indien u uw files niet vooraf bewaart dan bent u daarna al uw aantekeningen en documenten kwijt!!

Minder knopjes en meer buttons: flexibel in toepassingen
Het grote voordeel van de iLiad is dat er weinig fysieke knopjes opzitten, de meeste functies worden bediend door virtuele buttons in de werkbalk van het scherm. Deze zijn dus eenvoudig aan te passen.

Uw handschrift automatisch vertaald naar een Word-document
Voor het converteren van uw handschrift naar een Word of Writer document kunt u aanvullende software kopen, MyScript . Deze software is op dit moment wereldleider in handschrift herkenning.
Met 1 druk op de knop F5 worden uw aantekeningen van een overleg of presentatie omgezet naar een keurig verslag. Aangezien iedereen een ander handschrift heeft moet de software wel getraind worden. In het begin heeft de software bij 70% van de letters de goede gekozen, na wat training is een percentage van 95% haalbaar. Elke keer als u moet corrigeren leert hij letter voor letter bij.
In tegenstelling tot andere handschriftherkennings software is hij goed in Nederlands en snel. Daarnaast is hij al speciaal aangepast aan het inlezen van aantekeningen afkomstig uit de iLiad.
Bestellen is mogelijk via het bestelformulier dat u hiernaast vindt onder het kopje Bestellen. U krijgt dan een emailtje toegezonden met een link naar de webpagina waar u het programma kunt downloaden en een code.

Snychronisatie en back-up met de Companion software
Sinds maart 2007 is er zeer handige software waarmee u uw iLiad kunt synchroniseren met uw PC of laptop. Alles wat te lang is om te lezen (bv bepaalde attachments in uw emailtjes) kunt u kopieren naar een mapje, b.v. “xChange”. Wanneer u de iLiad dan met uw PC of laptop verbindt, via een USB kabel of via WiFi, worden deze documenten automatisch in uw iLiad geladen. Tevens wordt van alles wat in het intern geheugen van uw iLiad zit (kranten, boeken, documenten en aantekeningen) een back-up gemaakt.
Downloaden kunt u hier.

Omzetten van Word, Excel, PowerPoint etc. naar PDF
Let er op dat de documenten die u in uw iLiad wilt lezen wel een PDF zijn.
Voor Windows kunt u daarvoor het gratis programma PDF creator gebruiken, te downloaden hier.
In het gratis OpenOffice programma Writer (zelfde als Word maar dan gratis) zit al een button ingebouwd om PDF’s te maken, te downloaden hier.

Geplaatst in edupapers | Reacties uitgeschakeld voor Software

Wat houdt een vpn verbinding in?

Een Virtueel Privé Netwerk, ook wel vpn genoemd, is een redelijk eenvoudige en goedkope manier om een Wade Area Network (WAN) uit te bouwen waarbij de vertrouwelijkheid van de bestaande verbinding wordt behouden. Een vpn is voor verschillende doeleinden te gebruiken, zo kan het zijn dat je thuis wilt werken, maar wel in contact wilt staan met je collega’s op de zaak. Ook dan biedt een VPN uitkomst.

 

werking van een vpn server

 

De vpn maakt in de meeste gevallen gebruik van het reeds bestaande netwerk, voornamelijk het internet, om verschillende gescheiden netwerken met elkaar te laten communiceren. De data die hierbij verzonden wordt kan in zeer hoge mate beveiligd worden zodat de integriteit van het onderliggende netwerk gewaarborgd blijft. Vaak zal je als eindgebruiker dan ook niet merken dat je verbinding maakt via een vpn. Daarnaast kun je jezelf als gebruiker van een onbeperkt aantal IP-adressen voorzien. Hierdoor kan een vpn ook door malafide gebruikers worden ingezet, echter is dit lang niet altijd het geval.

Zakelijke gebruikers

Een vpn komt vaak binnen bedrijven voor en is dan ook de ideale manier om een werknemer van uit huis te laten werken, maar wel van de bronnen binnen het bedrijf gebruik laat maken. De vpn zorgt er dan ook voor dat de computer van de werknemer die zich buiten het netwerk van het bedrijf bevindt, verbinding kan leggen met het interne netwerk. Het bedrijfsnetwerk ziet de computer van de werknemer dan alsof die zich binnen het netwerk bevindt. Daarnaast is een vpn erg populair onder bedrijven omdat de zakelijke gebruikers hierdoor beter in staat zijn gevoelige bedrijfsgegevens te beschermen.

 

Persoonlijk gebruik

Je kunt een vpn ook voor persoonlijk gebruik inzetten. Hierbij krijg je als gebruiker een anonieme en daardoor veiligere toegang tot het internet. Onder andere het internetten via openbare netwerken is op deze manier vele malen veiliger. Hierbij beschermt de vpn je online gegevens, net zoals een normale firewall de gegevens op je computer beschermt. De meeste vpn verbindingen werken geruisloos op de achtergrond, hierdoor merk je er tijdens het dagelijks gebruik niets van.

De vpn gebruikt een combinatie van een aantal verbindingen en protocollen zodat de virtuele verbinding aangemaakt kan worden. Hierbij is verder niemand anders in staat om toegang te krijgen tot de echte data die je verstuurd. Dit komt door de zware encryptie die bij een vpn van toepassing is. Daarnaast is de vpn in staan om je echte fysieke locatie en je echte ip-adres te verbergen. Hierdoor kun je doen alsof je uit een ander land komt, waardoor het voor anderen al weer moeilijker is om je te kunnen vinden of traceren.

Wanneer je de vpn verbinding wilt gebruiken die je eerst verbinding te maken met het normale en openbare internet. Daarna start je via een vpn server de vpn verbinding. Je hebt hiervoor software nodig om de vpn verbinding te kunnen starten. Deze software staat op een server en start de beveiligde verbinding, daarna krijg je als gebruiker toegang tot het netwerk op afstand. Hierna kun je gelijk aan de slag. Je zou bijvoorbeeld de Nord vpn client kunen nemen.

 

Verschillende beveiligingsprotocollen van vpn servers

Een vpn verbinding kan gebruik maken van verschillende protocollen om de verbinding te beveiligen. Het meest populaire protocol is IPSec. Hierbij wordt gebruik gemaakt van twee varianten, een transport modus die het bericht versleuteld waar de data in zit verwerkt en een tunneling modus waarbij het gehele datapakket wordt versleuteld.

Geplaatst in Privacy | Reacties uitgeschakeld voor Wat houdt een vpn verbinding in?

Ultramobiele laptop voor een lage prijs

De EEE! Spotgoedkoop, robuust, superlicht, handzaam, snel startend en hij wordt niet heet. Een low budget laptop die niet geschikt is voor veeleisende games (minder afleiding dus). Geen ronddraaiende harde schijf maar een stilstaand Flash geheugen zoals in een Intro_1015Tdigitale camera: robuust, geluidloos, zuinig en geen warmte producerend.

ASUS EEE nu te bestellen in Nederland!! Levertijd ongeveer 1 week.

Neem contact op voor prijzen: wij bestellen pakketten, afhankelijk van de belangstelling prijzen tussen 299,-E en 350,-E. Engelstalige versies, voor Nederlandstalige versie kunt alvast intekenen zodat u gegarandeerd een van de eerste bent in Januari.

De EEE bespaart u nog veel meer: Linux gebaseerd waardoor u geen aanschaf en licentiekosten meer heeft voor Microsoft software. Tevens voorzien van het gratis Nederlandstalige OpenOffice.org zodat u direct kunt tekstverwerken, emailen, webbrowsen etc zoals u met MS Office en andere Windows applicaties gewend bent. Het ziet er vrijwel hetzelfde uit, het werkt vrijwel hetzelfde, het kost u echter niks meer!

Kortom een complete laptop voor slechts 299,-E. Nederlandstalige versie leverbaar eind januari 2008, gezien de grote belangstelling is het verstandig nu al in te tekenen.

Geplaatst in producten | Reacties uitgeschakeld voor Ultramobiele laptop voor een lage prijs

Hanlin V3

Een zeer complete eReader voor een mooie prijs!    € 379,-hanlin_v3_07
De firma Jinke brengt diverse eReaders op de markt waaronder deze met een 6 inch (15 cm diagonaal) Vizplex eInk scherm. Daarmee heeft u een contrastrijk en scherp beeld, net als bij de Cybook. Dat maakt het digitaal lezen mogelijk bij weinig licht en bij vol zonlicht.

Het zelfde scherm en even groot als de Cybook, wat zijn dan de verschillen?
De Cybook is met 1 duim te bedienen, hier moet u uit verschillende knopjes kiezen.
De Cybook heeft een zeer gebruiksvriendelijke userinterface.

De Hanlin leest ongelooflijk veel formaten waaronder .doc. Dat betekent dat u uw Word documenten direct kunt lezen in deze eReader, u hoeft er niet eerst een PDF van te maken of een Mobipocket document. Door het kleine scherm moet u wel het document draaien naar landscape, u leest het dan in de breedte.
PDF, DOC, WOLF, HTML, MP3, TXT, CHM, FB2, Djvu, PNG, TIFF, GIF, BMP, JPG.
De documenten kunt u via een USB kabel en Windows Verkenner (Explorer) naar de eReader verslepen. Tijdens het verslepen wordt de Hanlin meteen weer een beetje opgeladen. De accu gaat gemiddeld één maand mee (300 blz. per dag), een lege accu zal niet vaak voorkomen.

Het besturingssysteem is in diverse talen uitgevoerd waaronder ook Nederlands.

Deze eReader wordt compleet geleverd met USB kabel, ingebouwde Li-ION 950mAh accu, beschermhoes, oortelefoontje en lader

Geplaatst in producten | Reacties uitgeschakeld voor Hanlin V3