Software

De ASUS EEE

Deze mini laptop wordt volledig geleverd met gratis open source software die vrijwel hetzelfde werkt als u van Microsoft gewend bent. Het besturingssysteem is Linux (i.p.v. Microsoft Windows XP). Daarop draait OpenOffice.org (i.p.v. Microsoft Office met Word, Excel, Acces en Power Point), Thunderbird (i.p.v. Outlook) en Firefox (i.p.v. Internet Explorer). Daarnaast worden nog diverse handige programma’s meegeleverd. U kunt dus meer voor veel minder geld! U schaft niks aan en heeft geen jaarlijkse licenties.

De iLiad

Altijd up-to-date software met nieuwe toepassingen
Ongeveer eens per 2 maanden komen er gratis updates uit. Regelmatig zullen er ook nieuwe toepassingen tussen zitten speciaal voor onderwijs, training en kennismanagement. Wanneer u de iLiad volgens de handleiding en via uw PC of laptop contact laat maken met de centrale server kunt u deze updates downloaden.

Sinds oktober 2007 gebruikt de iLiad versie 2.10.2.
Mocht u het nog niet gedaan hebben maak dan een account aan bij iRex. Vul het account iliadook in op de iLiad volgens de handleiding. Druk 2 seconden op de knop rechtsboven het scherm en automatisch wordt er contact gezocht met de IDS server van iRex en begint het updaten van uw software, inclusief de handleidingen.
De handleidingen vindt u ook hieronder.

Belangrijk voor klanten die nog een oude versie draaien!
iRex heeft een major software upgrade uitgebracht, versie 2.9.5, waardoor gebruik van Mobipocket mogelijk is. Een grote stap voorwaarts omdat we nu via de website van www.mobipocket.com de beschikking krijgen over bijna 50.000 e-books en 250.000 RSS feeds. Tevens is hiermee een DRM mogelijk, digital right management, waardoor uitgevers van boeken en kranten veel meer beschikbaar zullen stellen.
Maar het betekent ook een groot risico voor diegenen die nog op 2.9.4 draaien! Alvorens tot upgraden over te gaan moet u uw documenten bewaren op uw PC of laptop!!! U krijgt na het downloaden hiervoor een waarschuwing maar beter was het geweest die waarschuwing aan het begin ook te vermelden. Indien u uw files niet vooraf bewaart dan bent u daarna al uw aantekeningen en documenten kwijt!!

Minder knopjes en meer buttons: flexibel in toepassingen
Het grote voordeel van de iLiad is dat er weinig fysieke knopjes opzitten, de meeste functies worden bediend door virtuele buttons in de werkbalk van het scherm. Deze zijn dus eenvoudig aan te passen.

Uw handschrift automatisch vertaald naar een Word-document
Voor het converteren van uw handschrift naar een Word of Writer document kunt u aanvullende software kopen, MyScript . Deze software is op dit moment wereldleider in handschrift herkenning.
Met 1 druk op de knop F5 worden uw aantekeningen van een overleg of presentatie omgezet naar een keurig verslag. Aangezien iedereen een ander handschrift heeft moet de software wel getraind worden. In het begin heeft de software bij 70% van de letters de goede gekozen, na wat training is een percentage van 95% haalbaar. Elke keer als u moet corrigeren leert hij letter voor letter bij.
In tegenstelling tot andere handschriftherkennings software is hij goed in Nederlands en snel. Daarnaast is hij al speciaal aangepast aan het inlezen van aantekeningen afkomstig uit de iLiad.
Bestellen is mogelijk via het bestelformulier dat u hiernaast vindt onder het kopje Bestellen. U krijgt dan een emailtje toegezonden met een link naar de webpagina waar u het programma kunt downloaden en een code.

Snychronisatie en back-up met de Companion software
Sinds maart 2007 is er zeer handige software waarmee u uw iLiad kunt synchroniseren met uw PC of laptop. Alles wat te lang is om te lezen (bv bepaalde attachments in uw emailtjes) kunt u kopieren naar een mapje, b.v. “xChange”. Wanneer u de iLiad dan met uw PC of laptop verbindt, via een USB kabel of via WiFi, worden deze documenten automatisch in uw iLiad geladen. Tevens wordt van alles wat in het intern geheugen van uw iLiad zit (kranten, boeken, documenten en aantekeningen) een back-up gemaakt.
Downloaden kunt u hier.

Omzetten van Word, Excel, PowerPoint etc. naar PDF
Let er op dat de documenten die u in uw iLiad wilt lezen wel een PDF zijn.
Voor Windows kunt u daarvoor het gratis programma PDF creator gebruiken, te downloaden hier.
In het gratis OpenOffice programma Writer (zelfde als Word maar dan gratis) zit al een button ingebouwd om PDF’s te maken, te downloaden hier.

Dit bericht is geplaatst in edupapers. Bookmark de permalink.

Geef een reactie